Hipertónia Részleg – II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

Gyermekgyógyászati ​​hipertónia. Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika · PTE ÁOK

Tartalom

  Sallai Ágnes egyetemi adjunktus Dr. Gács Zsófia egyetemi tanársegéd Dr. Kemény Viktória egyetemi tanársegéd A klinika hipertónia- zsíranyagcsere részlege óta gyermekgyógyászati ​​hipertónia a fiatal felnőttkori érelmeszesedés gyermek- és serdülőkori megelőzésével.

  orrvérzés magas vérnyomás esetén

  A részleg évente mintegy gyermekgyógyászati gyermekgyógyászati ​​hipertónia gyermeket lát el főleg a hypertonia- anyagcsere ambulancián, illetve szükség esetén osztályon bentfekvőként.

  A kardiovasculáris megbetegedésre hajlamos gyermekeken és serdülőkön kívül vállalja a fejfájás miatt jelentkező, vagy endokrin betegség gyanújával jelentkező gyermekek ambuláns kivizsgálását is.

  Fontos tudni, hogy a vérnyomásértékek gyermekgyógyászati ​​hipertónia arányosan nőnek a kardiológiai megbetegedések kockázatai is, mint a stroke, szívinfarktus, alvási apnoe stb. A magas vérnyomás okai A magas vérnyomás betegséget a kialakulás oka szerint két nagy csoportba oszthatjuk. A hasi erek Doppler vizsgálata a hipertónia kutatásának oka Sallai Ágnes egyetemi adjunktus Dr. Gács Zsófia egyetemi tanársegéd Dr.

  A részleg, mint a Gyermekgyógyászati ​​hipertónia Atherosclerosis Társaság Országos Gyermekgyógyászati Zsíranyagcsere Központja szervezi a hazánkban a gyermek lipid ambulanciák munkáját is. Tudományos munka: A gyermekek alacsony szérum HDL- koleszterinszintjének jelentősége a korai atherosclerosis kialakulásában A metabolicussyndroma gyermekkorban A nem alkoholos májelzsírosodás, mint a gyermekkori metabolicussyndroma része A gyermekkori familiarishypercholesterinaemia kezelési elvei D vitamin hiány szerepe a krónikus betegségek kialakulásában A Hypertónia — zsíranyagcsere részleg kapcsolatai: ÁNTSZ Budapesti Szervezete, a gyermekgyógyászati ​​hipertónia kerületeinek gyermekgyógyászati ​​hipertónia védőnői Semmelweis Egyetem ÁOK III.

  szédülés fejfájás hányinger magas vérnyomás