3 könnyű, pihentető jógapóz magas vérnyomás ellen | Ridikül

Vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok, Tízmásodperces légzéssel csökkenthető a vérnyomás

Tartalom

  vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok

  Tízmásodperces légzéssel csökkenthető a vérnyomás [origo] Siegmund Vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok német orvos a A nyaki verőerekben különleges érzékelő rendszer működik, amely információkat vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok jógagyakorlatok az agyba a vérnyomás és a pulzus alakulásáról. Ha a vérnyomás magas, a vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok keresztül egyetlen másodpercen belül jön a parancs a vérnyomás csökkentésére és a szívműködés lassítására, ugyanakkor az ellenkező hatású szimpatikus idegek útján csak két-három másodperc múlva érkezik az érrendszerhez az értágulatot eredményező "utasítás".

  Több mint száz éve ismert, hogy a lassú légzés mérsékli a vérnyomást A két rendszer sajátos együttműködését figyelte meg Mayer professzor, és vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok a törvényszerűséget, hogy az időbeli pontatlanság a vérnyomás tíz másodperces hullámzásához vezet.

  vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok

  Az is kiderült, hogy a tíz másodpercenkénti légzés viszont egybevág ezzel a hullámzással és ez kedvező hatással van a vérnyomásra. A European Heart Journal orvosi szaklapban megjelent interjúban Peter Sleight, az Oxfordi Egyetem kardiológus professzora hangsúlyozza, hogy a vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok csökkentik a légzésszámot, így az megközelíti a tíz másodperces ütemet. Arra is emlékeztet, hogy a lassú légzéssel együtt jár a bolygóideg fokozott tónusa, ami valószínűleg nyugalmat, relaxációt is eredményez.

  vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok

  A kardiológus egyébként már több mint tíz éve vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok az imák és a mantrák élettani hatásával, amelyről többek között a rangos orvosi szaklap, a BMJ is beszámolt. A mantra jóga és a latin nyelvű imák a megfelelő légzésszámra lassítanak le Mantra vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok vizsgálata igazolta, hogy légzésük ritmusa megközelítette a Mayer-hullám frekvenciáját, és ilyenkor a szív-és érrendszer működésének ritmusa optimálisan alakulhat.

  vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok

  Az angol professzor szerint az Ave Maria imádkozása az eredeti latin nyelven ugyancsak ezt a tíz másodperces tempót segít elérni. Ez hozzájárulhatott ahhoz a megnyugváshoz, ami az ima elmondását, még inkább ismételt elmondását kísérte.

  vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok

  Ugyanakkor ez az imádság sem olaszul, sem angol vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok nem adja meg a tíz másodperces ritmust. Kapcsolódó cikk.

  vérnyomáscsökkentő jógagyakorlatok